top of page
Izdelek brez naslova (4)5.png

SPOZNAJ EKIPO

Uganda2024(39).jpg

mlada zdravnica

Zala

Zala trenutno opravlja pripravništvo v SB Izola. Je večna raziskovalka in izpraševalka življenja. Dan se ji zdi prekratek za vse stvari, ki jih želi početi in ljudi, ki jih želi srečati. Zanima jo vzhodna kultura, posebej celovitejši pogled na človeka. V prostem času rada bere, izvaja jogo ali kaj zašije. Občuduje naravo, kjer se najraje sprehaja s psičko Loto, kadar obišče rodno Celje. Veseli se širjenja pogledov in novih perspektiv, ki jih bo izkušnja v Ugandi prav gotovo dala.

Uganda2024(62).jpg

študentka dentalne medicine

Nika

Nika je študentka zadnjega letnika dentalne medicine. Dodatne izkušnje na področju zobozdravstva pridobiva z asistiranjem v zobozdravstvenih ambulantah v Ljubljani. Svoj prosti čas rada preživlja v naravi, uživa na sprehodih s svojim psom. Vedno znova se rada povzpne v visokogorje, ne glede na letni čas. V izziv ji je večdnevno pohodništvo. Doma se od časa do časa usede za mamin šivalni stroj in si sešije kakšen kos oblačila. V času študija je postala prostovoljka. Želja pomagati drugim jo vodi tudi v Ugando.

Uganda2024(9).jpg

medicinska sestra

Rebeka

Rebeka je trenutno študentka magistrskega študijskega programa Zdravstvena nega. Članice ji pravijo, da je psevdogorenjka. Zelo rada obuje pohodne čevlje in si nadane pisane uhane. Sladoled bi lahko jedla za zajtrk, kosilo in večerjo. Svoje veselje rada deli pri skavtih, je animatorka in vedno za akcijo. V Afriko se ne podaja prvič. Udeležila se je že odprave v Gambelo in v Lodwar.

Uganda2024(17) (1).jpg

absolventka medicine

Irena

Irena je absolventka medicine. Vedno jo lahko najdeš na plesišču, saj pleše različne zvrsti swinga pa tudi latinsko-ameriške in standardne plese. Če jo vprašaš po njenih kosih oblačil, so ponavadi od stare mame ali pa iz kakšnega second-handa, rada namreč nosi oblačila z zgodbo in hkrati poskrbi za mati naravo. K njenemu stilu paše še dedkov analogni fotoaparat, ki je njen nov hobi. Željo po malo norih dogodivščinah pripisuje taborništvu. Veseli se preprostega življenja v Afriki, kjer bo lahko s svojim znanjem pomagala mnogim. Hvaležnost ji bo najlepše poplačilo.

Uganda2024(54)_edited.jpg

absolventka medicine

Veronika

Veronika je absolventka medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Čeprav že več kot deset let v Ljubljani tudi živi, se z veseljem vrača v ljubo Posočje. Odraščala je na kmetiji in v zadnjem času večinoma premagala strah pred kravami. Obožuje glasbo, dobro hrano in potovanja. Rada kuha in peče, spoznava tuje jezike in sopiha v hribe. Ceni dober film ali serijo, še bolj pa gledališko predstavo ali pesniško zbirko. Veseli se novih izzivov, ki jih prinaša odprava.

bottom of page